Sari la conținut
Bragg - oțetul de cidru din mere Eco și beneficiile sale pentru organism

Bragg - oțetul de cidru din mere Eco și beneficiile sale pentru organism

 

Oțetul de mere a fost folosit ca leac universal de ani de zile. Această rețetă produsă în casă este promovată ca fiind eficientă pentru totul, de la pierderea în greutate până la reducerea arsurilor la stomac. Deși probabil ai auzit că oțetul de mere are o mulțime de beneficii pentru sănătate, modul în care ajută poate rămâne un mister. Experții ne-au ajutat să clarificăm exact pentru ce este bun oțetul de mere și au împărtășit câteva sfaturi pentru utilizarea corectă.

Sănătatea intestinului

Potrivit nutriționistei Johane Filemon de la Splendid Spoon, oțetul de mere are componente antibacteriene care pot ajuta la "susținerea sănătății intestinale și promovarea bacteriilor intestinale bune." Nutriționista Jennifer Hanway a spus că oțetul de mere poate ajuta la stimularea sănătății intestinale și a digestiei în câteva moduri.

"Adăugarea sa în salate și legume crude [precum și în proteine] poate ajuta la descompunerea fibrelor greu de digerat, ceea ce înseamnă că este mai ușor pentru tine să digeri și te asigură că beneficiezi de toate vitaminele și mineralele din acele alimente", explică Hanway. În plus, probioticele din alimentele fermentate pot fi benefice pentru sănătatea microbiomului. Pentru a beneficia de acestea, Hanway spune că ai nevoie de oțet de mere organic și nefiltrat. 

Terrell spune că oțetul de mere "ajută la stimularea acidului gastric, care este complet necesar pentru digestie. Acesta ajută la descompunerea alimentelor mai rapid și te ajută să absoarbi mai mulți nutrienți din alimente." În plus, atunci când nu ai suficient acid gastric, poate afecta microbiomul. Acest lucru poate duce la balonare, probleme de digestie, arsuri la stomac, etc. Dacă ai acid gastric scăzut, oțetul de mere te poate ajuta să îl refaci și să reduci aceste probleme digestive.

Reglează nivelul zahărului din sânge

Dr. McDonald spune că oțetul de cidru din mere Bragg a fost dovedit clinic că ajută la menținerea unui nivel sănătos al zahărului din sânge. Filemon menționează că datorită acestui fapt, oțetul de mere poate contribui la gestionarea diabetului de tip 2. Cu toate acestea, ea încurajează pacienții să discute mai întâi acest lucru cu medicul specialist.

"Când consumăm alimente bogate în zahăr sau carbohidrați rafinați, acest lucru determină creșterea nivelului de zahăr din sânge. În schimb la aceasta, pancreasul nostru secretă hormonul numit insulină, care spune corpului nostru să stocheze hrana ca grăsime", explică Hanway. Studiile clinice au arătat că consumul de oțet de mere, fie în timpul mesei, fie imediat după aceasta, poate "reduce semnificativ nivelul nostru de glucoză postprandială (nivelul de zahăr din sânge după masă)", adaugă ea.

Îmbunătățește imunitatea

Filemon menționează că aproximativ 70% din sistemul nostru imunitar se află în intestine. "Dacă intestinele nu funcționează corespunzător, acest lucru va avea un efect negativ asupra sistemului nostru imunitar", spune ea. Deoarece oțetul de mere promovează bacteriile bune în intestinele noastre, poate ajuta și la susținerea sănătății sistemului imunitar.

În plus, având o cantitate adecvată de acid gastric poate ajuta la protecția împotriva anumitor tipuri de bacterii și viruși, spune Terrell. Ai mai multe șanse să poți combate boala atunci când microbiomul tău este sănătos și nu este dereglat sau în disbioză.

Oțetul de mere poate ajuta, de asemenea, la însănătoșire, atunci când ești bolnav. Unii experți sugerează să consumi oțet de mere pentru a ameliora boala renală, durerile de gât și altele.

Controlul greutății

Oțetul din cidru de mere Eco este un instrument excelent pentru a te ajuta să-ți gestionezi greutatea corporală în mod sănătos. Potrivit dr. McDonald, consumul de oțet de mere Bragg a fost dovedit clinic că ajută la controlul poftei de mâncare, gestionarea creșterii în greutate și menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. Studiile au legat creșterea în greutate de prea multă aciditate în corp. Deoarece oțetul de mere ajută la alcalinizarea sau echilibrarea acestor niveluri, se spune că ajută la pierderea în greutate.

Crește nivelul de energie

Totul se întoarce din nou la intestin. "Dacă ai o digestie slabă, nivelul tău de energie va fi scăzut", spune Terrell. Când încerci să digeri o masă mare care este greu de digerat, de obicei te simți greoi și balonat, cu energie scăzută, deoarece nu absorbi corect nutrienții, explică ea. Adăugarea oțetului de mere în regimul tău te va ajuta să-ți îmbunătățești digestia și, în cele din urmă, să ai mai multă energie.

Îmbunătățește aspectul părului tău

Se pare că oțetul de mere nu este benefic doar pentru ceea ce se întâmplă în interiorul corpului tău, ci poate avea și beneficii pentru părul tău. "Oțetul de mere poate contribui la asigurarea unei creșteri sănătoase a părului protejând scalpul.", explică tricologul Shab Reslan din New York.

S-ar putea să observi că oțetul de mere poate fi găsit în unele dintre produsele tale preferate pentru păr și scalp. Reslan explică faptul că proprietățile acide "pot ajuta la îmbunătățirea părului afectat chimic prin reducerea nivelului de pH al părului prin sigilarea cuticulelor". În plus, poate ajuta și la eliminarea acumulărilor de pe păr, restabilirea strălucirii și prevenirea încâlcirii. În ceea ce privește scalpul, oțetul de mere poate echilibra microbiomul "calmând orice iritație sau eliminând excesul de sebum sau mătreață", spune Reslan. Proprietățile antibacteriene pot, de asemenea, ajuta la rezolvarea dezechilibrelor scalpului, cum ar fi psoriazisul sau eczema, adaugă Reslan.

Directorul de cercetare și dezvoltare de la Bragg, Diane Kull, spune că mulți consumatori folosesc oțet de mere pentru îngrijirea zilnică, cum ar fi măști pentru păr, clătiri și tratamente pentru scalp. Dacă vrei să încerci să folosești oțetul de mere direct pe păr, Reslan spune că ar trebui să pui două-trei linguri de oțet într-o sticlă cu apă filtrată. Este esențial să folosești apă filtrată pentru a preveni acumularea de minerale. Spală-ți părul cu șamponul obișnuit, clătește-l și stoarce excesul de umiditate, apoi toarnă conținutul sticlei peste păr.

 O piele sănătoasă

Proprietățile antiinflamatorii și reglatoare ale pH-ului care fac din oțetul de mere un produs excelent pentru păr sunt benefice și pentru piele, spune Kull. Ea menționează că este adesea folosit în măști pentru față. Potrivit lui Filemon, a fost demonstrat că oțetul de mere "ajută la gestionarea eczemelor, pielii uscate și, potențial, a acneei". Ea adaugă că poate fi folosit ca tonic sau cleanser pentru piele. Dacă ai de gând să folosești oțet de mere pe piele, ea recomandă să testezi mai întâi o mică porțiune de piele pentru a vedea cum reacționează înainte de a-l aplica pe întreaga zonă.

"Oțetul de mere bogat în antioxidanți este un exfoliant chimic natural care ajută la înălbirea și reducerea roșeții, minimizând apariția porilor, a urmelor lăsate de coșuri și reducând apariția acneei", spune Mark Curry, co-fondator și formulist principal al The INKEY List. El adaugă că este adesea folosit în tratamente pentru a echilibra pH-ul, a distruge bacteriile care cauzează coșurile și a trata hiperpigmentarea. 

Oțetul de cidru din mere Eco de la Bragg are numeroase beneficii pentru organism și poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții tale cu o utilizare corectă. 

Adaugă în rutina ta zilnică oțetul de cidru din mere Eco de la Bragg și te vei bucura de o viață echilibrată și plină de energie, totuți, ține cont că, înainte de utilizarea acestuia este util să consulți medicul specialist, în special dacă știi că ai anumite afecțiuni.

Articolul anterior Zile cu soare la Festivalul European Bio de la Polovragi
Articolul următor Cheesecake sărat cu unt Ghee Harmonica

Compara produsele

{"one"=>"Selectați 2 sau 3 articole pentru a compara", "other"=>"{{ count }} din 3 articole selectate"}

Selectați primul articol de comparat

Selectați al doilea articol pentru a compara

Selectați al treilea articol pentru a compara

Comparaţie